Факт-новини: оперативні сюжети

Дійсно «Алея героїв»: в центрі Чернігова відкрили фотовиставку

Featured Video Play Icon

Центральна алея міста стала, дійсно, Алеєю Героїв. До Дня захисника і захисниці в самому центрі Чернігова відкрили фотовиставку, присвячену загиблим оборонцям. Тут військові, які стали на захист територіальної цілісності України і віддали своє життя за нашу волю і незалежність від початку війни – у 2014-му  році і до сьогодення. На 30-ти інформаційних стендах – світлини і  біографія воїнів. Наймолодшому –  20, найстаршому – 54. Інформаційним наповненням стендів займалося Управління культури та туризму міськради спільно з обласним терцентром комплектування та соціальної підтримки. Як розповів виконувач обов’язків очільника міста, ці люди — приклад сміливості, нестримного духу супротиву та непокори ворогу.

Наша мета – гідно вшанувати всіх чернігівців, хто віддає своє життя за незалежність України, за наше місто.  Починаючи з 2014-го року і на жаль сьогодні продовжують гинути наші захисники. Поступово ми будемо оновлювати зображення, десь там раз в місяць, раз в півтора місяця для того, щоб усі чернігівці починаючи з 14-го року і закінчуючи 2023 роком, вони були тут і їхні рідні бачили, їхні близькі бачили і це знак подяки і шани громади Чернігова нашим захисникам і це такій крок для того щоб “Алея Героїв” була алеєю справжніх героїв, бо герої – це ті, хто продовжують захищати нашу свободу, нашу незалежність, наше місто зараз зі зброєю в руках  і віддають своє життя для того щоб ми могли жити працювати і дивитися на завтрашній день в українському Чернігові, – говорить Олександр Ломако, в.о міського голови Чернігова.

З перших годин роботи експозиції – біля стендів чернігівці. Містяни переконані, що така ініціатива допоможе назавжди закарбувати в пам’яті  імена наших захисників. Серед них і ті, хто прийшов віддати шану знайомим та друзям.

  • Завдяки нашим захисникам ми маємо можливість зараз бути тут, насолоджуватися прекрасною погодою, життям цілком, тому звичайно треба пам’ятати людей, які дають можливість нам жити кожен день. І серед цих людей,звичайно, є знайомі обличчя і це дуже сумно, але ми всіх пам’ятаємо, всіх шануємо.
  • Треба пам’ятати, тому що ми живемо в Чернігові. Чернігів – це наш обласний центр, він – це Україна. Ми теж українці і вони теж захищали не тільки Чернігів, вони захищали Україну, а разом з тим, вони захищали справедливість в усьому світі.
  • Цими героями ми повинні пишатися, ми повинні підростаюче покоління виховувати. Це дійсно герої, які положили життя за наше місто, за нашу Україну і виховувати дітей своїх і молоде покоління ми повинні на цих от героях.

Фотовиставка у  Чернігові продовжуватиме діяти. Світлини  з портретами загиблих бійців  оновлюватимуть регулярно.