Факт-новини: оперативні сюжети

Державні субвенції. Чи готове місто взяти на себе утримання облдрамтеатру?

Featured Video Play Icon

«Я буду вітатися з вами, якщо ви не заперечуєте, доброго ранку шановне злочинне угрупування». Так оригінально розпочав ранкову нараду з керівниками управлінь та підприємств міської ради очільник Чернігова Владислав Атрошенко.

Перед початком засідання він висловив співчуття з приводу смерті депутата обласної ради кількох скликань Олександра Мельника.

Під час наради обговорили робочі питання. Серед яких підготовка до бюджетної сесії обласної ради. Як повідомив Владислав Атрошенко, місто готове взяти на себе додаткові витрати на утримання окремих обласних структур за умови справедливого розподілу субвенції між громадами області з державного бюджету.

Ситуація з захворюваністю на Covid-19 у Чернігові стабілізувалася, – проінформував Владислав Атрошенко. Вже другий тиждень йде поступове зниження кількості госпіталізованих. Наразі на ковідних ліжках 354 хворих.

Covid вже забрав життя 718 чернігівців. Владислав Атрошенко спростував чутки щодо своєї хвороби на коронавірус, які поширювались в інтернеті.

Міський голова в чергове акцентував увагу мешканців регіону на вакцинації. Наголосив на тому, що поки Україна дочекалася вакцин, американці, ізраїльтяни та європейці вже щепили більшу частину свого населення. Зараз у Чернігові доступні три вакцини – Pfizer, Moderna і CoronaVac. Усі бажаючі можуть захистити себе від важкого перебігу захворювання.