Новини

Куди подіти ялинку після новорічних свят: поради від ЖКГ міста

Наші вороги хоч і старалися, але не змогли украсти Різдво та Новий рік, тож чимало чернігівців встановлювали у домівках новорічні деревця.

В Управлінні ЖКГ міської ради розповіли, куди подіти ялинку після свят.

Читайте також: Сьогодні окупанти тричі обстріляли Чернігівщину

Якщо ви вирішили, що ялинки та сосни пора викинути, то варто зробити це правильно. Слід віднести їх до найближчого контейнерного майданчика для збору побутових відходів. Залишати дерева варто біля контейнерів. Так, щоб до них була можливість під’їхати транспортом та вивезти. Чернігівців просять, залишати дерева без прикрас, упаковки, сміття та інших побутових відходів.

Через деякий час дерева зберуть і використають для опалення Ветеринарно-стерилізаційного центру «Крок до тварин», який займається лікуванням, стерилізацією та тимчасовою перетримкою безпритульних тварин. Раніше ялинки використовували для опалення КП «Спецкомбінат», але весною підприємство постраждало від обстрілів.

Збором та перевезенням ялинок займаються підприємства, що управляють багатоквартирними будинками (ЖЕКи, ОЖБК та ОСББ).

Є й інший варіант утилізувати ялинки з користю. Можна самостійно домовитися з власниками приватних господарств і відвезти їм деревця. Жителі приватного сектору зазвичай використовують новорічні ялинки після свят для власних потреб.

Не викидайте, будь ласка, новорічні дерева у сміттєві баки чи сміттєпровід!

Збирайте їх біля контейнерних майданчиків.

Так ви допоможете комунальним службам швидко прибрати місто.