Факт-новини: оперативні сюжети

День посмішки

Featured Video Play Icon

Їй присвятили власне свято. Вона проста та доступна кожному. Посмішка не тільки додає краси, а і продовжує життя . У першу п’ятницю жовтня відзначають Міжнародний день посмішок. Психологи вважають, що посмішка допомагає налагодити контакт із людьми.

Мешканці Чернігова завжди готові поділитись люб’язною посмішкою. Багато з них не чули про свято, проте кажуть, щоб усміхнутись, не потрібно спеціального приводу.

Це свято виникло завдяки американському художнику Харві Беллу (Harvey Ball). Саме він є автором відомого на весь світ логотипу – смайлика. World Smile Day відзначається з 1999-го року. Посмішка продовжує життя, вважають психологи. Вони рекомендують якомога частіше посміхатись та бути на позитиві, адже це запорука довгого та щасливого життя. Психологиня Наталія Лазаренко розповіла, що потрібно якомога частіше створювати гармонійний настрій, а допоможе у цьому якраз посмішка. Дуже корисно тренувати у собі звичку посміхатись, адже це додає у життя позитиву Кожен з нас може поділитись із перехожими гарним настроєм та посміхнутись новому дню, адже саме такі прості “приємні дрібнички” роблять святом кожен наш день.