Факт-новини: оперативні сюжети

Мобінг на роботі

Featured Video Play Icon

Про насильство  й домагання у сфері праці йшлося днями у Чернігові. Проблема  мобінгу  на робочих місцях нині є дуже актуальною. Щороку від нього потерпають тисячі  людей, здебільшого жінки. Як захистити себе, як від нього оборонятися та які механізми слід використовувати  обговорювали на семінарі представники всеукраїнських профспілкових організацій.

Конвенцію  Міжнародної організації праці № 190 «Про викорінення насильства та домагань у сфері праці» ухвалено у червні минулого року. Цей новий міжнародний стандарт має широку сферу охоплення,  надає механізми захисту працівників і працівниць на робочих місцях. В Україні розмірковують над тим, як скоріше  ратифікувати її.

Насильство та незахищеність працівників на робочих місцях  не тільки негативно позначається на  здоров’ї людей , а й може призвести до інвалідності або ж взагалі загрожувати  життю. Таких випадків на підприємствах чимало. І про це не треба мовчати. Головна мета профспілкових організацій привернути увагу громадськості до проблем щодо протидії насильству та домаганням у сфері праці, задля того в різних містах України проходитимуть подібні тренінги, семінари та акції, спрямовані на забезпечення гідних умов праці та створення сприятливого та безпечного робочого середовища, вільного від насильства.