НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

День Незалежності у Чернігові

Featured Video Play Icon

Єдина, вільна  і самостійна. 24 серпня  Україна відзначає 30-ту  річницю Незалежності. У Чернігові святкують патріотично і піднесено. Урочисті заходи розпочалися з самого ранку  на Красній площі міста. Біля  облмуздрамтеатру встановили сценічний комплекс з великим екраном, де всі присутні  мали змогу бачити пряму відеотрансляцію  параду зі столиці і виступ Президента України Володимира Зеленського.  

Далі  у сквері імені М.Попудренка біля меморіальної  стели «Герої не вмирають» керівництво міста та області, військові та небайдужі чернігівці хвилиною мовчання та покладанням квітів  вшанували мужність і патріотизм героїв-земляків, які загинули захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Під музичний супровід духового оркестру  філармонійного центру 2 коробки  парадних розрахунків  з  8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту та 5 коробок  з Академії Державної пенітенціарної служби маршем пройшлися  Красною площею.

До 30-ї річниці Незалежності була випущена оригінальна поштова марка. На малій міській сцені відбулась церемонія її погашення. Тираж святкових конвертів 350 тисяч примірників.

В той час, коли на столичному Хрещатику відбувався військовий парад, у Чернігові теж демонстрували військову техніку та озброєння. Ці машини є на озброєнні у місцевих загонів прикордонників та рятувальників.

Подивитися на спецтехніку зібралося багато чернігівців. Батьки з задоволенням розглядали  транспорт, а діти залюбки  залазили в середину автівок і цікавилися роботою рятувальників та військових.

Тут же поруч на Центральній алеї міста працювала виставка-ярмарок майстрів народної творчості. Також від Красної площі відбувся старт велопробігу у вишиванках. Вихованці спортивних шкіл, учасники вело спільнот та й всі бажаючі чернігівці  проїхали вулицями міста 12 кілометрів, таким чином святкуючи ювілейну річницю Незалежності.