Факт-новини: оперативні сюжети

День народження тролейбуса

Featured Video Play Icon

Свою 56-у річницю святкують чернігівські тролейбуси. 5 листопада 1964 року у місті вийшов на маршрут перший тролейбус. Символічно, що цьогоріч, саме у цей день у Чернігові запустили новенькі тролейбуси.

За словами Руслана Ємця, вартість однієї транспортної одиниці становить чотири мільйони сімсот вісімдесят дев’ять тисяч гривень. Керівник ЧТУ задоволений тим, що поповнення надійшло саме від місцевого виробника, адже у разі технічних недоліків, легше і швидше звернутись та отримати допомогу. Наразі на балансі підприємства знаходиться 99 тролейбусів.

Руслан Ємець також зазначив, що збільшити кількість машин на маршрутах наразі не є можливим, адже багато працівників хворіють та знаходяться на лікарняному. Наша знімальна група разом з чернігівцями проїхалась на новому “рогатику”. Для пасажирів сьогодні нові тролейбуси виявилися приємним сюрпризом. Нові транспортні засоби оцінили і самі тролейбусники.

За словами начальника Чернігівського тролейбусного управління Руслана Ємця, наступного року також планують придбати нові тролейбуси, на які з бюджету міста виділять 30 мільйонів гривень. Якщо ціни залишаться незмінними, то закуплять ще 6 нових транспортних засобів, підкреслив Руслан Ємець.