ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

День матері: у Чернігові подякували мамам полеглих Героїв

Featured Video Play Icon

Я дуже пишаюсь своїм сином. Він був у мене патріот. Він дуже добрий, таких синів мало.

Завжди 36 річний, Станіслав Рай, служив у прикордонних військах. У вересні 2023-го, рятуючи своїх побратимів та посестр, його вбила росія. Мати пишається мужністю та патріотизмом єдиного сина. 

Він загинув у Кліщівці. Він був снайпером, але цього разу, коли він загинув, вони йшли на евакуацію поранених. Він двох людей виніс з поля бою, побіг за третім, але не врятувався ні сам, ні його не врятував. Я дуже вдячна всім воїнам, які захищали нас на той період з 2014-го року і дотепер, які не побоялися, пішли, – розповіла мати загиблого воїна Людмила Рай.

Пані Людмилу та інших матерів Героїв, що віддали своє життя боронячи територіальну цілісність України, запросили до міського палацу культури. Тут  до Дня матері  відбувся концерт присвячений усім жінкам, які втратили своїх дітей в ході жорстокої російсько-української війні, що триває вже понад 10 років. Слова підтримки та подяки  від усієї громади висловив виконувач обовʼязків Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Мама – це найсвятіше, що є в житті кожної людини. Це людина, яка дає життя і супроводжує протягом цього життя. Найболючіше для матері – це втрачати свою дитину, в тому числі чи особливо на війні, на цій клятій війні. Ми пам’ятаємо, що війна почалася не 24 лютого, вона почалася 10 років тому, у 2014-му році. І всі наші чернігівці, наші герої, захисниці, які пішли з перших днів війни або з перших днів повномасштабного вторгнення захищати нашу країну, захищати наше місто. Вони Герої для нас і звичайно це наш спільний біль всієї громади за кожну втрату, – підкреслив в. о. міського голови Олександр Ломако.

Концертну програму для матерів підготував колектив військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Разом з солістами міського палацу культури вони виконали патріотичні та ліричні пісні.