ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

День боротьби за права жінок: у Чернігові привітали представниць місцевого самоврядування

Featured Video Play Icon

8 березня — Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. Сьогодні в усьому світі відзначають культурні, політичні та соціально-економічні досягнення жіноцтва, та нагадують про необхідність і далі боротися за гендерну рівність, викорінювати сексизм, протидіяти насильству тощо. Упродовж десяти років війни з російським імперіалізмом українки демонструють силу та незламність духу на передовій боротьби за мир і безпеку, а також забезпечують надійний тил — волонтерять, виховують нове покоління та працюють заради майбутнього нашої країни.

Якщо раніше про 8-ме березня говорили як про свято «весни і краси», то зараз варто сказати про цей день як про свято мужності. Мужності українських жінок, тому що в Збройних силах України десятки тисяч наших захисниць. Сьогодні я бачив цифру 65 тисяч, і ми дуже їм вдячні за те, що вони захищають нашу країну. В усіх службах, які ми почали розуміти й цінувати. Величезна кількість також жінок — рятувальники, пожежники, поліцейські, комунальні служби, ті, хто займається розмінуванням. – Коли наше місто було в блокаді й тут літали бомби, саме жінки рятували його майбутнє, вивозячи себе й дітей із міста. А ті, хто лишилися, робили все, щоб Чернігів вистояв, а це також про майбутнє, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

8-го березня виконувач обов’язків очільника Чернігова подякував жінкам, які щодня, кожна на своєму місці, підтримують життєдіяльність міста — працівницям муніципалітету, профільних управлінь та комунальних підприємств. Завдяки їхній праці місто безперебійно функціонувало як у мирний час, так і вже понад два роки повномасштабної війни. Відтак Олександр Ломако вручив жінкам відзнаки та грамоти за багаторічну працю та професіоналізм.

Функціонування місцевого самоврядування — це на наших спільних плечах, на ваших плечах. А це дуже важливо, тому що мешканці нашої громади всі ці політичні процеси, воєнний стан не мають відчувати, і та послуга, яка має бути забезпечена, вона має бути обов’язково забезпечена. І це все робимо ми разом із вами. І, звичайно, головне побажання — це Перемоги Україні, миру. Миру — це те, що найбільше зараз потребує наша країна, щоб ми думали про завтрашній день. Тому вітаю вас усіх! Усього вам найкращого! – побажав Олександр Ломако.

Також для представниць місцевого самоврядування підготували коротку вітальну програму. Додамо: в Україні триває обговорення щодо можливості відмови від святкування 8-го березня. І хоча нині це — державне свято, яке попри воєнний стан не є вихідним, можновладці пропонують замінити його Днем української жінки — 25-го лютого, у день народження Лесі Українки.