Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігова з’являться ще два міста-партнери – Аахен і Реймс

Featured Video Play Icon

На відеозв’язку з Черніговом німецьке місто Аахен. 30 листопада на позачерговій сесії міської ради депутати підтвердили наміри про встановлення партнерства між двома містами. Чернігівський міський голова привітав мера міста Аахен Сіббілу Койпен, яка спостерігала онлайн за пленарним засіданням, і подякував очільниці та її громаді за підтримку в боротьбі проти російського агресора. За словами Владислава Атрошенка, це – початок співробітництва між нашими містами.

Для Чернігова цікавий досвід Німеччини в питанні фінансування делегованих державою повноважень на рівні місцевого самоврядування. Як зазначив Владислав Атрошенко, це допоможе в подальшому продовженні децентралізації в Україні. Очільник Чернігова подякував Спілці українців в Аахені за сприяння партнерства між нашими містами. Сіббіла Койпен у своєму зверненні до чернігівців висловила слова солідарності і готовності вже сьогодні допомагати Чернігову. Сторони зацікавлені в довготривалій і плідній співпраці. Депутати Чернігівської міської ради під час сесії одноголосно підтримали рішення щодо партнерства з німецьким Аахеном. 14 грудня Владислав Атрошенко має доєднатися до сесії міської ради німецького міста, після чого і підпишуть Угоду про партнерство-солідарність. Крім того, на пленарному засіданні було прийнято рішення про встановлення партнерства між Черніговом і французьким Реймсом. Минулого тижня секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако під час робочої поїздки за запрошенням французької сторони передав меру міста Реймс лист про наміри співпраці.

Ще один документ, який сприятиме міжнародним відносинам з містами інших країн, прийняли депутати 30 листопада. Це Програма зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків на 2022-2026 рр. Посилення міжнародного співробітництва сьогодні надважливе у питанні відбудови таких міст як Чернігів. 1.10 Тому що муніципалітети будуть допомагати тільки муніципалітетам! Вони не будуть допомагати державі Україна. Рівень держави допомога буде забезпечена на рівні держави. Більш докладно про позачергову сесію Чернігівської міської ради дивіться на телеканалі “Новий Чернігів” у програмі «Депутатський корпус».