НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Черніговом курсують автобуси-«гармошки»: на яких маршрутах працює транспорт?

Featured Video Play Icon

Чернігів у межах гуманітарної підтримки від Чеської республіки отримав два автобуси-”гармошки”. Вони вже пройшли реєстрацію та курсують містом. 

Як зазначив начальник Чернігівського тролейбусного управління, на балансі якого знаходиться автобуси, вони мають задовільний технічний стан. Пасажиромісткість – близько 145 осіб, а габарити сягають 18 метрів.

– Ми працюємо на десятому маршруті, це маршрут наш тролейбусний, але на сьогоднішній день поки що не відновлена контактна мережа на Бобровиці і в районі ЗАЗа, то повноцінно працювати тролейбусний маршрут не може і тому ми, використовуємо саме по цьому маршруту автобуси, щоб повністю закрити цей маршрут.  На сьогоднішній день графіки складені так, що працює поки що одна машина, але я думаю що будуть працювати обидві, – заначає начальник КП “ЧТУ” Руслан Ємець.

Головною проблемою повноцінної роботи двох “гармошок” залишається нестача водіїв з необхідною категорією для керування такого виду транспорту, тому конкурс на цю посаду триває. 

Також за словами Руслана Ємця, наразі проводяться випробування тролейбусних ліній по вулиці Толстого та вже незабаром відбудеться запуск нового восьмого маршруту.