ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські біатлоністи відновили тренування на зруйнованій лижній базі

Featured Video Play Icon

Ще два місяці тому, крім апатії, Марія не відчувала нічого. Каже, сенс продовжувати займатися і взагалі себе у спорті знову побачила після присвоєння звання майстра спорту за здобуту ще у грудні першість на чемпіонаті України. Тепер же готується до відбору у збірну на юнацькі Олімпійські ігри.

Тільки повернулася зі змагань і біатлоністка Валерія. На лижній базі відколи з’явилася така можливість дівчина ледь не щодня. Приїздить на велосипеді, з лижеролерами та амуніцією у руках, тут же, на вулиці, вдягається і до справи.

Спортивний об’єкт із 45-річною історією, що тренував призерів олімпійських ігор, титулованих лижників і біатлоністів та до 24 лютого лишався тією основою, на якій зростало молоде покоління перспективних спортсменів, був повністю зруйнований рашистами. Сьогодні це лише 1,5 кілометра вцілілої траси, кілька тренажерів, і те спорядження, яке вдалося придбати батькам або благодійникам.

Так, стрільбу нині відточують у тирі, а бігають у Ялівщині, навіть попри обстеження території бази саперами, аби не наражати вихованців на ймовірну небезпеку. Більш серйозні тренування проводять на виїзних зборах. Кажуть, що довше спортсмени зберігають паузу, то менші шанси на їхнє повернення та будь-які успіхи.

В умовах постійних виїздів та мінімальних занять вдома, спортивній школі впродовж останніх місяців вдалося підготуватися до Чемпіонату України серед юніорів, тепер на обрії – відбір на юнацькі олімпійські ігри та юнацький олімпійський фестиваль.