ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів з теплом: на якому етапі підключення абонентів ТЕЦ та ОТКЕ?

Featured Video Play Icon

Від цього тижня Чернігів з теплом. Опалювальний сезон для населення стартував 18 жовтня – як для абонентів Облтеплокомуненерго, так і ТЕЦ. Для останніх після понад піврічної перерви вдалося відновити і гаряче водопостачання.

Зважаючи на технологічні особливості роботи підприємств та кількість споживачів, процес запуску тепла в усіх будинках з централізованим опаленням займає кілька діб. Так, що стосується чернігівської ТЕЦ, станом на 20 жовтня підключено 96% бюджетних установ, серед яких школи, садочки та медзаклади, та 74% житлового фонду – аби уникнути різкого збільшення навантаження та надмірного тиску на мережі й обладнання, тепло подається поетапно в різні мікрорайони.

Нагадаємо, цю зиму, першу від 2000-го року, чернігівська теплоелектроцентраль проходить з комунальним підприємством “Теплокомуненерго”, що отримало комплекс в управління 21 серпня після закінчення договору оренди з “Техновою”. Технічно вона повністю готова до роботи, а всі документи, зокрема договори на газ, отримані та підписані, – про це повідомив виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако.

Тривають пуско-налагоджувальні роботи і на Облтеплокомуненерго.

На вечір п’ятниці з теплом мають бути всі 100% житлових будинків та понад 70% бюджетних установ. За заявами керівників підключені всі лікарні, пологовий будинок, геріатричний пансіонат, та заклади освіти.

У разі виникнення проблем або аварійних ситуацій в будинку чи на теплотрасах, чернігівців просять повідомляти аварійно-диспетчерські служби компаній-постачальників.