ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів виділить понад 30 мільйонів гривень на допомогу військовим

Featured Video Play Icon

Ще двом військовим об’єднанням громада Чернігова допомагатиме бити ворога. Третій окремій штурмовій бригаді, яка захищає Україну на найбільш складних  напрямках, і одній з чернігівських військових частин. 26 вересня  рішенням виконкому ЧМР  внесено відповідні зміни до міської програми  шефської допомоги  ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.   

-У мене була зустріч з керівництвом чи з представниками нашої відомої бригади, третя штурмова бригада.  Вони були в Бахмуті, вони були в Авдіївці, зараз вони на Харківському напрямку. Це потужна штурмова бригада. Це буде чергова військова частина, ще одна військова частина, і в рамках нашої програми Чернігівська громада буде допомагати, – повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Члени виконкому також погодили і доповнення до міського бюджету на 2024 рік, які передбачають виділення субвенцій для військових частин.

Це третя штурмова, про що я говорив, це 3 мільйона гривень ми виділяємо субвенцію. Вони ще звернуться за допомогою у вигляді дронів, тепловізорів, але субвенцію вони на зброю будуть використовувати, яка буде вражати ворога.  У мене було спілкування з новим комбригом 1-ї танкової, буквально позавчора. Ми зараз дві субвенції виділяємо – 1,5 мільйона гривень на ремонт техніки і 20 мільйонів на системи РЕБ і антидронові рушниці, дякуючи яким вони будуть збивати російські шахеди і іншу техніку, захищати наші танки і позиції і так далі. І таким чином зберігати життя наших воїнів, – зазначив Олександр Ломако.

За словами Олександра Ломако, ще понад 8 млн. гривень отримають  Сили територіальної оборони у Чернігівській області для придбання необхідного обладнання. 

Разом з цими коштами загальна сума буде понад  250 млн грн, яка в цьому році направлена вже станом на сьогоднішній день, на вересень місяць, з бюджету громади напряму на ЗСУ по двох програмах, які у нас є. Якщо сюди додати військове ПДФО і силове ПДФО, яке пішло по напрямку підтримки військових частин, і допомога державі у виробленні зброї, то це вже майже мільярд сто мільйонів  гривень громада Чернігова направила коштів на наближення перемоги України, – підкреслив Олександр Ломако.

Головний напрямок, який декларували під час формування бюджету, – це  допомога Збройним Силам України, зазначив в.о. очільника міста. Тож Чернігів   продовжує підтримувати українське військо і наближати перемогу.