Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів у «зеленій зоні»

Featured Video Play Icon

На сьогодні за рівнем захворюваності на коронавірус Чернігів залишається  у “зеленій зоні”. Тобто, згідно з урядовою формулою, рівень загрози наразі не такий страшний, як його малюють, – повідомив начальник управління охорони здоров`я Чернігівської міської ради  на ранковій нараді у Владислава Атрошенка.

  • По Чернігову захворіло 297 осіб. 237 – одужали. На вчора додалося 6 хворих. Наразі 56 – хворіє, 10 у стаціонарі. Із них: 8 з пневмонією, 2 з симптомами ГРВІ. 46 лікуються амбулаторно. Із них : 16  з легкими формами ГРВІ, 30 – без симптомів. Згідно з новим підходом Кабміну,  Чернігів та область в «зеленій зоні» щодо COVID-19, – повідомив Владислав Кухар.

   А от вплив пандемії на економіку Чернігова вже рахується мільйонами втрат до бюджету. При цьому ніхто поки що не аналізував її фінансові та індивідуальні наслідки для кожної родини. Зрозуміло лише те, що COVID повністю затьмарив усю ту негативну статистику  смертності, яку спричинили інші хвороби,- акцентував  Владислав Атрошенко.

  • Треба змінити порядок денний щодо COVIDy: з боротьби з COVIDом, на життя і відновлення економіки в умовах COVIDу. Тому що ця історія тривала і безкінечна. Назад у пробірку ми його не заженемо. Шкода від падіння економіки  буде більша ніж від самого COVID, – зауважив мер і повідомив, що тільки за перше півріччя цього року Чернігів недоотримав до міського бюджету  110 мільйонів гривень. Щоб уявити масштаб втрат, варто сказати, що на  ці гроші могли б купити більше 20 нових тролейбусів.