Факт-новини: оперативні сюжети

Обійшлося без жертв

Featured Video Play Icon

Ймовірну причину пожежі триповерхової будівлі компанії “Новофіт”, що на вулиці Івана Мазепи, 62 В, яка сталася 3 серпня,  озвучив на оперативній нараді  Чернігівський міський голова.  Владислав Атрошенко був на цьому  об`єкті під час його гасіння, а також  провів попередню розмову з керівництвом ДСНС.

  •  Хочу подякувати усім працівникам ДСНС, які брали участь у  гасінні пожежі. Слава богу, не було жертв, а могли бути. Тому що там був завал,  суміші. Було зрушення  несучих конструкцій. Вірогідна причина  пожежі – різка металу. Знайдено прилади зварювальні, якими різали цей метал, якесь ще устаткування. На 99 %  це є причина,- припустив міський голова.

    Нагадаємо,  до гасіння цієї пожежі  був  залучений весь гарнізон міста Чернігова: 57 чоловік особового складу, 12 одиниць спецтехніки. Боротьба з вогнем тривала до пізнього вечора. Аби підтримати рятувальників, які працювали на гасінні без відпочинку, співвласники підприємства забезпечили  хлопців обідом, а міська рада вечерею. Незважаючи на максимальні зусилля підрозділів, площа загорання з 400 квадратних метрів під дією високих температур збільшилася до 2400. Зруйновані міжповерхове перекриття та покрівля. Залишки  будівлі, наразі,  небезпечні для людей, її необхідно знести, – акцентував  мер.

    Як повідомив Владислав Атрошенко, під час гасіння пожежі, під завалами залишилися водопровідні шланги та інше устаткування рятувальної команди. Відповідного листа  мають підготувати та направити власнику будівлі, щоб компенсувати ДСНС понесені матеріальні збитки.