Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів у малюнках-оберегах: як свято захисту дітей подорожувало містом

Featured Video Play Icon

Захистити Чернігів можна по-різному, навіть і за допомогою дитячого малюнка. Команда Міського палацу культури започаткувала акцію “Оберіг для нашого міста”, яка містить у собі особливий символізм.

Розпочали акцію з невеликого концерту на сходах палацу.

Малюнки збирали у Міському палаці культури. Долучалися дітки з мистецьких шкіл та студій, вихованці гуртків, сини та доньки працівників комунальних підприємств, поліцейських. Принесли більше п’ятисот робіт. Багато малечі наразі перебуває за кордоном, тож надсилали обереги від себе і в електронному вигляді, таких малюнків понад тисячу. За словами Галини Петрової, завдяки цьому Чернігів має надійний символічний захист і у кіберпросторі. Роботи роздрукували та передали до різних локацій міста та району.

 Розмістили дитячі малюнки і в одному із торговельних центрів Чернігова. Там вважають, що долучившись до акції –   передають послання від малечі особливим адресатам.

 Дитячі малюнки  оберігають і чернігівських патрульних. Відсьогодні у самому управлінні організували виставку. Крім того, роботи до себе в машину візьме і кожен екіпаж, який нині перебуває на службі.

Акція — не обмежена у часі, тим паче, що роботи продовжують надходити.

Підтримали ініціативу і представники Чернігівської філії волонтерського штабу України.

 Які саме зображення оберуть — ще вирішуватимуть. А доти роздивитися обереги від малечі можна буде як наживо, на локаціях, так і в соціальних мережах Міського палацу культури.