ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів — територія радості: День захисту дітей у центрі міста

Featured Video Play Icon

Майстер-класи, ігри та веселощі. У День захисту дітей для малечі провели свято «Чернігів — територія радості». У центрі міста розгорнули різноманітні локації. Дітлахи робили світлини у фотозоні, малювали на асфальті, випробовували себе в спортивних завданнях, танцювали під хітові пісні разом з улюбленими героями. За активну участь вони отримували те, що люблять найбільше — солодощі.

Я робила вітрячок та мені малювали квіти із зеленню , – каже Мілана.

Грала в Дженгу, у мішечки, ще треба було м’ячиком у лунку попасти, танцювала, і купила ведмедика. Стояли лавочки, на них лежали різні іграшки. Я задонатила на ЗСУ та взяла цього ведмедика, – ділиться Ангеліна.

Свято для дітей організували управління в справах сім’ї, молоді та спорту та центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання. Такі заходи вони проводять уже багато років.

– Війна, ми розуміємо, але діти, у них і так дуже багато вже забрали чого. І ми хочемо, щоби хоча б якимось чином діти відчули радість дитинства, щоб вони поспілкувалися з однолітками, узяли участь у конкурсах, у змаганнях, побачили виступи колективів, погралися з аніматорами, врешті-решт, отримали солодкі подарунки і призи. І трошки-трошки хоча б відволіклися від того: від тривог, від війни, – зазначає заступник начальника управління в справах сімʼї, молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

– Дитинство не можна зупинити. Має бути місце для радості, для того, щоб ці хлопці, які нас захищають, щоб вони дійсно відчували, для чого вони це роблять — для того, щоб наші діти мали свято, щоб вони відчували дитинство, і щоб, усе ж таки, у них були теплі, яскраві спогади не зважаючи на обставини, – розповіла заступниця директора КЗ ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» ЧМР Людмила Довгоброд.

Долучилися до проведення і представники міського центру соціальних служб, «Спорту для всіх» та благодійних фондів, які не лише підготували для дітлахів солодощі та подарунки, а й ігрові локації — корнхол, дженгу та великі шахи.

– Зараз, під час війни, дуже багато сумних різних новин. А в такі моменти дітям веселіше, вони відволікаються, а, найголовніше — діти це наше майбутнє, –  представник благодійного фонду Максим Андрущенко.

Під час свята також представили нову поштову марку — «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього», присвячену малечі, яка опинилася в епіцентрі розв’язаної росією війни. Прийшов на погашення та привітав юних чернігівців зі святом виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако.

– Діти страждають на цій війні більше, ніж дорослі, психологічно й переживають обстріли, на жаль, гинуть і єдине, що ми можемо робити — це підтримувати їх такими заходами, коли є активності, є школа, є можливість піти в пришкільний табір і спілкуватися з однолітками — це дуже важливий напрямок. А найголовніший напрямок, дійсно, це наші Збройні сили, які, ми впевнені, виженуть ворога з території України, захистять наших дітей і наше майбутнє, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Після всіх атракцій та виступів чотирнадцятьом малозабезпеченим родинам вручили приємний сюрприз — дитячі велосипеди. Чоловік Євгенії безвісти зник і вона самостійно виховує маленького сина.

– Той велосипед, який буде подарований — якась частинка щастя, радості для дитини, яка кожен день питає, де її тато, а тато ми не знаєм де, – зазначив Євгенія Кушніренко.

Діти провели час весело та з користю. Вони зарядилися позитивом, який необхідний під час війни, коли чи не щодня доводиться ховатися в укриттях від атак окупантів.

Мені подобається все, – каже Настя.

– Це свято дуже круте, я хочу радіти далі, насолоджуватись життю, – говорить Аліса

Додамо, Міжнародний день захисту дітей запровадили по завершенню Другої світової війни, аби привернути увагу до дітей, які залишилися без батьків і домівки.