ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів планує закупити нові тролейбуси: ЧТУ оголосило тендер

Featured Video Play Icon

ЧТУ оголосило тендер на закупівлю 6-ти нових тролейбусів. Вони замінять старі, які вже давно відслужили свій вік і стоять у черзі на списання.

-Звичайно, ми розраховуємо, що це буде наш чернігівський місцевий виробник, але ж за умовами тендера приймати участь може будь-який виробник або представник виробника. Головний параметр – це вартість, – розповів начальник  КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

В управлінні розраховують, що фінальна вартість одного тролейбуса буде не більше 7 мільйонів гривень – це нижче середньої ціни по Україні. Придбання нових тролейбусів дасть ЧТУ змогу «освіжити» автопарк: на маршрути виходитимуть нові, комфортні машини, а старі не будуть марно займати місце.

-Наявність тролейбусів у парку, якщо вони не працюють, то в цьому немає ніякого сенсу. В нас було кілька років тому 110 тролейбусів, а на лінію виходили не більше 70 від загальної чисельності. На сьогоднішній день процент виходу тролейбусів, які є в наявності, буде значно вищим, – зауважив Руслан Ємець.

За словами Руслана Ємця, завдяки спрощенню процедур у сфері закупівель, переможця тендеру та остаточну вартість тролейбусів чернігівці дізнаються вже у лютому.

-Проміжок часу з початку оголошення тендеру і до моменту визнання переможця раніше тривав на такі закупівлі приблизно 50-60 діб, з усіма термінами оскарження і так далі. Тепер усі процедури мають пройти до місяця, – повідомив начальник  КП «ЧТУ».

Придбання нових тролейбусів відбуватиметься за кошти міського бюджету. Окрім цього, місто також профінансувало заміну силових кабелів. До минулого року ці роботи у Чернігові не проводилися.