ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Перший благодійний віденський бал у Чернігові: на що збирали кошти?

Featured Video Play Icon

Чернігівка Анастасія танцює віденський вальс. Пʼятнадцятирічна дівчина разом з іншими учасниками благодійного заходу вийшла на паркет, аби не лише продемонструвати вміння ритмічно та граціозно рухатися під музику, а й допомогти зібрати кошти для наших захисників та захисниць, які ризикуючи власним життям, боронять Україну від загарбника. 

Це піде все на ЗСУ, на наших воїнів, це було для цього і організовано, для цього і задумка була, – розповідає учасниця балу Анастасія.

Перший благодійний віденський бал у Чернігові мав відбутися ще 25-го лютого 2022-го року, але через повномасштабне вторгнення росії на територію України його відклали на невизначений час. Війна внесла корективи змінив мету заходу. Від початку організатори  планували збирати кошти для всіх, хто цього потребував, зокрема, хворих та незахищених верств населення. Сьогодні головне завдання робити все від нас залежне задля Перемоги.

Віденський бал був спланований для того, щоб допомогти тим людям яким це потрібно, але в даний час, воєнний час, ця підтримка потрібна нашим військовим, і ми цей бал робимо для підтримки ЗСУ, – каже організаторка благодійного балу Алла Гордієнко.

Зібрані кошти підуть на аеророзвідку для одного з підрозділів 1-ої танкової бригади. Гості та учасники благодійного балу могли задонатити за допомогою спеціального QR-коду, який знаходився на їхньому столі.

Це збір коштів на окрему допомогу окремим частинам для того що вони потребують і той зв’язок, який завжди тримаємо з нашими захисниками, з бойовими частинами і ці потреби, які вони нам висказують, ми намагаємося їм допомагати. Ми всі знаємо, що наша Чернігівська міська рада має це за свій пріоритет і це є головним завданням і обов’язком кожного з нас, щоб кожний захисник чи захисниця відчували нашу участь нашу єдність і що ми всі прагнемо нашої єдиної цілі, а ціль наша – це перемога над ворогом, – зазначив депутат Чернігівської міської ради Роман Резник.

Цей благодійний захід був організований саме з благодійною метою, і під час обговорення саме мети, ми з організатором, Аллою Гордієнко, обговорювали і з хлопцями зв’язалися, і з’ясували, що саме їм потрібно в даний момент. Власне, це був зарядний пристрій, який вони замовили, і от ми на нього і збираємо, – повідомила голова Всеукраїнської ГО “Лицарський хрест” Оксана Тунік-Фриз.

Кожен, хто завітав, за бажанням міг долучитися до танцювальної феєрії та вийти на паркет, щоби взяти участь в майстер-класі та продемонструвати свої вміння. А ось головним учасником заходу був клуб спортивно-бального танцю “Глорія”, який показав, що мистецтво і культура важливі навіть у непростий для нашої країни час.

– Наш клуб був першим в Україні організатором в воєнні часи. В минулому році ми провели змагання благодійне, де всі діти брали участь безкоштовно і так як в нашому місті було небезпечно, ми вирішили зробити це в Броварах, в терміналі, і перше змагання в післявоєнний час відбулися, ініціатором також були ми, наш клуб “Глорія”, – зауважила організаторка благодійного балу Алла Гордієнко.

Алла Гордієнко зазначила, що відтепер такі заходи проводитимуться щороку, адже потреба у допомозі є актуальною завжди.