Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів – Лівий берег: як чернігівські футболісти зіграли перший матч Кубку України

Featured Video Play Icon

Перший у цьому році матч у рамках Кубку України зіграв футбольний клуб “Чернігів”. Йому протистояла київська команда “Лівий берег”, фаворит групи. Обидві сторони почали матч не надто агресивно, м’яч лише кілька разів потрапляв у площину воріт.

Тільки на 19-й хвилині чернігівцям вдалося провести атаку так, щоб Віталій Ментей зміг безперешкодно вдарити по воротам “Лівого берега”.  В польоті м’яч зрикошетив від В’ячеслава Койдана, голкіпер гостей не встиг відреагувати на це, і “тигри” відкрили рахунок. Після цього чернігівці перейшли до гри від захисту, блокуючи атаки “Лівого берега” і намагаючись зберегти контроль над м’ячем. Проте на 33-ій хвилині нападник киян Олексій Литовченко отримав вдалий навіс і майже впритул головою перенаправив м’яча у ворота “Чернігова”, зрівнявши рахунок.

Наприкінці першого тайму обидві команди виглядали виснаженими – давалася взнаки спекотна погода – і в наступ вже не поспішали. Друга половина гри розпочалася динамічно, на 50-й хвилині нападник киян Олег Вакуленко обійшов захист “Чернігова” і влучним ударом у дальній кут вивів свою команду вперед. 

До кінця матчу обидві сторони регулярно проводили атаки, однак жодна з них не завершилася голом, і рахунок так і залишився 1:2 на користь “Лівого берега”. Таким чином “Чернігів” полишає гонку за кубок. Наступний матч команда проведе наступного тижня проти клубу “Інгулець”.