ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів – без гарячої води: в чому причина та коли з’явиться?

Featured Video Play Icon

Чернігів опинився без централізованого гарячого водопостачання. З 1 вересня акціонерне товариство  “Облтеплокомуненерго” тимчасово призупинило надання цієї послуги споживачам. Як пояснили юристи підприємства, це пов’язано з процесом укладання нового договору на постачання природного газу. Керівниця департаменту правового забезпечення господарської діяльності АТ «ОТКЕ» Тетяна Кезля каже,  за тиждень  до переукладення договору були  змінені  умови розрахунків тепловиків з постачальниками газу.

– До 31 серпня ц.р. діяв договір з постачальником природного газу. Але Кабміном внесено зміни 24 серпня, за сім днів до закінчення цього договору, яким повністю змінено механізм розрахунків. Безпосередньо зобов’язано теплогенеруючі підприємства відкрити два небюджетні рахунки.  В найкоротші строки підприємство виконало всі ці умови, надало повну інформацію про ці рахунки банком, надало інформацію постачальнику природного газу.  Безпосередньо на платформі  інформаційній оператора ГТС (газотранспортної системи) на сьогодні відсутнє «Облтеплокомуненерго» як споживач, – розповіла  керівник департаменту правового забезпечення господарської діяльності АТ «ОТКЕ» Тетяна Кезля.

Тобто АТ «ОТКЕ» не було включено до Реєстру споживачів, а 31 серпня збіг термін чинного договору на постачання природного газу між «Облтеплокомуненерго» та постачальником – ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг». Через це не визначені  ліміти газу на поточний місяць.  1 вересня регіональне газорозподільне підприємство АТ «Чернігівгаз»  опломбувало газові вводи аби  попередити несанкціонований відбір газу. Котельні  АТ «ОТКЕ» тимчасово  припинили роботу.

– Облтеплокомуненерго  здійснило всі можливі заходи.Але на сьогодні вимушені припинити постачання гарячої води. Підприємство і споживачі на сьогодні залишаються заручниками ситуації, – підкреслила Тетяна Кезля.

На підприємстві зазначають, що вирішення цього питання знаходиться на розгляді постачальника природного газу. В такій ситуації опинилася переважна більшість теплопостачальників України.