НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чемпіонка України Настя Лалетіна готується до Паралімпійських ігор

Featured Video Play Icon

Після Чемпіонату України – підготовка до Паралімпійських ігор. Відома спортсменка,  чемпіонка України з лижних перегонів Настя Лалетіна  виснажливо тренується.  По декілька годин  проводить  на базі спеціалізованої дитячо – юнацької спортивної школи з лижного спорту.  4 золоті медалі привезла 18 – річна дівчина  додому  з Чемпіонату України, який проходив  у січні в Львівській області. Перемоги в лижних перегонах та біатлоні  виборювати довелося  їй  нелегко.

 Це вже третій Чемпіонат, в якому брала участь юна спортсменка. Дебютувала вона й на етапах Кубку світу.  Загалом в її арсеналі   9 золотих медалей. І це все – результат її  наполегливих тренувань.

Настя живе із своєю сім’ю в комунальній квартирі розміром  16 квадратних метрів. Змалечку відчуває  наскільки це тяжко –  і пересуватися на візку тісними коридорами, й користуватися  загальним душем та туалетом.   Квартиру  паралімпійці обіцяють надати вже  декілька років. Але поки ще питання не вирішене.

А поки чиновники вирішують її насущне питання, чемпіонка України не чекає з моря погоди. Знає – аби  бути на п’десталі пошани та високо зарекомендувати збірну України в світі, треба неабияк старатися.

 Вона  впевнено тримається за санчата – боб і   долає кілометри  по сніжній трасі. Так підтримує форму щодня.  Вже  на вихідні Настя Лалетіна  разом зі збірною має бути на  тренуваннях у західному реабілітаційному центрі. Через рік  Паралімпійські ігри в Китаї. Тож треба віддаватися  на повну.