Факт-новини: оперативні сюжети

Чемпіонат області з кульової стрільби проходить у Чернігові

Featured Video Play Icon

60 влучних пострілів аби стати переможцем. У Чернігові відбувся чемпіонат області з кульової стрільби серед дорослих. У змаганнях взяло участь 30 спортсменів віком від 12 до 35 років. За першість боролися у двох дисциплінах: стрільбі з пістолету та з гвинтівки у рухому ціль. Заслужений майстер спорту України Галина Авраменко, не зважаючи на тренерську діяльність, із задоволенням змагається зі своїми вихованцями та запевняє, що це позитивно впливає на підготовку учнів.

Галина Авраменко виросла у сім’ї професійних спортсменів. Її тато Геннадій Авраменко став бронзовим призером Олімпійських ігор, а мати була першим тренером Галини, тому вже з 10 років спортсменка впевнено тримала зброю у руках. Наразі Заслужений майстер спорту України Галина Авраменко тренує у 32-ому ліцеї учнів та викладає стрільбу для дітей з вадами слуху.

На змаганнях зі стрільби обов’язковим є спецодяг, завдяки йому постріли стають більш влучними.

Учасниця змагань Анастасія Костогриз дивує незвичним поєднанням хобі. У свої 16 вона віртуозно грає на скрипці та чітко влучає у ціль з пістолета. Дівчина розповідає, сім’я підтримала її у цьому виборі та навіть долучилася до занять стрільбою.

Змагання було відбірковим етапом до чемпіонату України, що відбудеться у Львові з 6 по 11 серпня.