Факт-новини: оперативні сюжети

Замість мітли – сучасна машина

Featured Video Play Icon

Комунальне підприємство «Зеленбуд»  планує придбати нові сучасні підмітальні машини. Днями його очільник Артем Стах    тестував техніку у двох модифікаціях – механічній та акумуляторній.

Механізм роботи таких машин простий. Особливих інструкцій у використанні не потребує, тож опанувати їх може будь-яка працівниця «Зеленбуду».  Ємність баку для сміття, листя і пилу – 50 літрів.  Оснащені  вони щітками, які очищують і прибирають   асфальт, садові доріжки,   газони тощо. Велика перевага таких підмітальних машин  –   швидкість збирання і звичайно зручність. До того ж, території обробляються ними набагато  якісніше. 

В «Зеленбуді» на прибиранні зранку працюють 15 жінок. Якщо вони будуть це робити не за допомогою мітел, а  на сучасних машинах, це виглядатиме більш естетично ,каже Артем Стах.

Вартість таких машин сягає близько 30 тис. грн., якщо вона  акумуляторна, і близько 12 тис. грн. –   механічна. За словами Артема Стаха, поки  на підприємстві  лише  тестували їх, надалі проводитимуть розрахунки  і будуть вирішувати, скільки саме одиниць потрібно придбати.

За словами керівника «Зеленбуду»,  на 2021 рік  розглядатимуть  варіанти придбання і більш потужної універсальної садово-паркової техніки, адже одна така  машина в змозі замінити працю кількох людей. У “Зеленбуді” запевняють, докладуть максимум зусиль, аби  зробити в наступному році наше місто ще кращим та привабливішим.