Факт-новини: оперативні сюжети

Будинок на вулиці Белова поступово відновлюється: вже роблять перекриття між поверхами

Featured Video Play Icon

Як не важко, Чернігів відновлює пошкоджені ворогом будинки. Ще місяць тому замість трьох квартир, що на Бєлова, 37 стояв колодязь з ланцюгами, які стягували зовнішні панелі – від прямого влучання ворожого снаряду були зруйновані плити перекриття на трьох поверхах. Сьогодні ці руїни почали нагадувати людське помешкання, але до завершення аварійно-відновлювальних робіт ще далеко.

Як розповіли будівельники, ланцюги доти стягуватимуть зовнішні панелі, що від удару розсунулися, доки вони не зроблять плити перекриття між поверхами. Потім панелі стягнуть і закріплять їх ґрунтовно.

Будинок на Бєлова, 37 потерпав від рашистських обстрілів у березні-лютому цього року. Причому дісталося усім корпусам багатоповерхівки. У квартиру Володимира летіло з усіх боків – снарядом пробило стіну на кухні, вщент розвалило лоджію. Як тільки почалися масовані обстріли міста, він виїхав з будинку. Про влучання дізнався від сусідів.

Склопакети в одній кімнаті і на кухні господар встановив завдяки міській програмі компенсації за заміну вікон. А що робити з цією кімнатою, де колись був вихід на лоджію, поки не уявляє.

Працюють будівельники і на 2 корпусі. Роблять перекриття між 4 і 5 поверхом. Потім перейдуть на 5-й і 6-й. Роботи багато. Головна їхня задача – максимально закрити периметр будівлі.

У будинку на Бєлова було кілька квартир, в яких снарядами повністю зруйновані стіни, підлога і стеля. Приміром, в 13-й, що у третьому корпусі, вже залили плити перекриття, будівельники готуються робити кімнатні перегородки. А в цій квартирі ще залишається отвір, який веде з квартири третього корпусу у другий.

У четвертому корпусі, куди потрапив снаряд, також відновлювали плиту перекриття і покрівлю. Будівельники працюють – а поряд у вцілілих квартирах мешкають люди. Ті, у кого житло поки не придатне для проживання, навідуються час від часу аби подивитись, як ідуть справи.

Аби чернігівцям було де жити вже зараз, а не чекати грошове відшкодування чи інше житло від держави, місто за свої гроші проводить капітальний ремонт у 120 багатоповерхівках. У майже семистах будинках виконують поточний ремонт за кошти міського бюджету. На це вже виділили понад 210 млн гривень.