Факт-новини: оперативні сюжети

Брейн-ринг з охорони праці провели для чернігівських газовиків

Featured Video Play Icon

Креативний підхід, незвичний формат брейн-рингу, обрали для себе працівники АТ Чернігівгазу для проходження щорічної перевірки знань з охорони праці. Чотири команди, по п’ять чоловік учасників повинні були насамперед підготувати домашнє завдання, тобто продумати як неординарно представити себе, членам журі.

Планується поїзка на Говерлу 11 травня. – Цікаво , і дуже небезпечно. Ірина Михайлівна , ви інженер з охорони праці хочете з нами в поїздку, та звичайно куди я без вас і куди я вас діну. Але в першу чергу безпека вашого життя і здоров’я . – Почалося.

Учасникам потрібно було проявити свої зання у теоритичній частині конкурсу який складався із семи запитань що стосувалися беспеки системи газопостачання. Питання з охорони праці, беспеки дорожнього руху, тематичні ребуси, відеопитання і питання для капітанів команд на знання закондодавства з охорони праці. Члени журі – це начальники відділень, головні інженери, представники держпраці були неупереджені та максимально чесні з оцінками. Після відіграного командами першого етапу конкурсу, судівська колегія зробила свої висновки.

-Те що безпосередньо що я зараз побачив і взяв участь в цьому конкурсі я бачив що на цьому підприємстві достатньо на високому рівні проводяться заняття з охорони праці , люди орієнтуються питання не тяжкі. Загальні питання які кожен із працівників повинен дійсно знати . тому що це ази для здорової і бюзпечної праці, – зазначив Начальник управління інспекційної діяльності у Київській області Центрального міжрегіонального управління Держпраці Микола Галушко.

– Я можу сказати що вони молодці але мабуть трішки хвилювалися з деяких питань, можливо тему повністю не розкривали, але в цілому всі молодці, всі заслуговують на повагу, на гарну оцінку, – каже начальник служби охорони праці та цивільного захисту АТ Чернігівгаз Ігор Макаревич.

Учасники команд намагалися якомога швидше надати відповідь аби саме їм був зарахований додатковий бал, а тому інколи квапилися та недослуховували питання до кінця тим самим давали хибну відповідь. Та відверто зізнаються що і самі деякі завдання були підвіщеної складності, а тому потребували більше часу для роздумів.

– Можливо з правилами дорожнього руху більш я покладалася на своїх чоловіків у команді , але трішки або не зреагували вчасно, або не такими швидкими були, – розповідає  Інженер з охорони праці служби охорони праці та цивільного захисту АТ Чернігівгаз, капітан команди Ніжин ЗІЗ Ірина Капленко.

-Наша команда трошки не підготувалась до ребусів таки ми правила безпеки з газопостачання знали досконало, безпеки руху знали досконало , а от трошки не повезло нам з ребусами. Відеопитання були дуже такі сознательні якраз відносились до правил безпеки газопостачання і верхолазних робіт, ну все пов»язано було з охороною праці було. Дуже цікаво, – підкреслює  майстер підземних газопроводів Прилуцього відділення Ічнянсьої дільниці. Команда ” Прометей ” Володимир Тимошенко.

Останній підсумковий етап -практичний конкурс, командам потрібно було розіграти ситуацію пов’язану з хороною праці, продемонструвати наприклад ураження струмом на робочому місці, падіння якогось предмета на голову, вибух, виникнення пожежі тощо.

Та команда яка зуміла чітко відтворити наприклад умовну пожежу і показати шляхи вирішення даної ситуації отримала найбільшу кількість балів.Команда переможців визначалася за підсумками двох етапів конкурсу, теоритичного та практичного, найбільшу кількість балів та звання кращих отримала команда Ніжин ЗІЗ.

Колектив АТ Чернігівгазу до всесвітнього дня з охорони праці підготувався досить ретельно, протягом місяця вони провели чимало заходів. Зокрема, в чергове нагадали своїм клієнтам як правильно користуватися газом та газовими приладами в побуті. Окремий соціально – просвітницький проект під час місячника був спрямований на дитячу аудиторію. Дітям розповіли про роботу газовиків, як газ потрапляє до осель і як з ним поводитися аби він з надійного джерела енергії не перетоворився на джерело небзпеки.