ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Нова техніка з’явилась у Чернігівводоканала: хто допоміг оновити парк підприємства?

Featured Video Play Icon

Два крана-маніпулятора передали КП «Чернігівводоканал» міжнародні партнери за підтримки GIZ. Кожен з цих автомобілів може перевозити 15 тонн вантажу, а один також має функцію самоскида. Комунальники почнуть працювати на них вже найближчим часом.

-Автомобілі вже поставлені на облік, будуть використовуватися для перевезення матеріалів, різних люків, залізобетонних виробів на місцях проведення аварійних ситуацій, – розповів начальник автотранспортного цеху КП «Чернігіввводоканал» Олександр Сокол.

Загалом міжнародні партнери передали «Чернігіводоканалу» 14 одиниць різноманітної техніки. Це допомогло відновити автопарк підприємства, який сильно постраждав під час російського вторгнення. Маніпулятори 2010-го та 2012-го років випуску, повністю придатні до використання і перед відправленням в Україну пройшли техобслуговування в Європі.

-У нас є обучені спеціалісти, які працювали до війни на таких маніпуляторах, тому вони пройдуть якесь мінімальне стажування і будуть працювати на цих автомобілях, – зауважив Олександр Сокол.

«Чернігівводоканал» також придбав апарат для пакетування питної води. Так її можна буде зберігати тривалий час, наприклад в укриттях. Наразі вже проведений тендер, установку планують запустити вже цього місяця.

-Установка достатньо сучасна, унікальна. Дозволяє два режими знезараження води – ультрафіолет і, опціонно, знезараження гіпохлоридом. Термін придатності при знезараження гіпохлоридом, невеликою дозою, півроку, – підкреслив директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

В першу чергу пакетованою водою забезпечуватимуть укриття у закладах освіти Чернігова.