ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Борги за комунальні послуги: коли відключатимуть електрику та воду?

Featured Video Play Icon

Не сплатив – відключать електрику, газ, воду. Кабінет Міністрів України скасував мораторій на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів, пені, а також стягнення заборгованості з населення, який діяв від початку повномасштабного вторгнення. Відтак, як повідомили у «Чернігівобленерго», цього тижня відбудуться перші відключення, пов’язані з несплатою за електроенергію.

Зараз, дійсно, на слуху постанова Кабінету Міністрів України №1405 від 29-го грудня 2023-го року, якою було внесено зміни до попередньо прийнятої постанови, що ще з березня 2022-го року призупинила можливість відключення побутових споживачів за заборгованість за спожиту електричну енергію. Якщо раніше постачальник електричної енергії не мав права ініціювати процедуру відключення електричної енергії споживачу, що заборгував йому за спожиту електроенергію, то тепер він це право набув, – повідомив заступник директора комерційного з технічного забезпечення АТ «Чернігівобленерго» Іван Заровний.

Не поширюватиметься “штрафні санкції” лише на ті категорії населення, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або у зоні, де ведуться активні бойові дії. Усі інші споживачі мають своєчасно сплачувати за комірне. Як розповів Іван Заровний, чернігівських боржників уже попередили про відключення електроенергії у разі не погашення боргу. Аби цьому запобігти, споживачі повинні звернутися до постачальника і у разу потреби оформити реструктуризацію.

Дійсно, накопичилася значна кількість боржників, які не тільки внаслідок якихось там життєвих обставин, а і внаслідок зловживання, тому що їх не можуть відключити, дійсно, допустили накопичення заборгованості, тобто повністю припинили сплачувати за спожиту електричну енергію, починаючи з початку повномасштабного вторгнення. Тому зараз ми отримуємо від постачальника вимоги про припинення електропостачання таких споживачів, – зазначив Іван Заровний.

Відключатимуть боржників і від водопостачання. За інформацією “Чернігівводоканалу”, попри те, що тарифи підприємства не змінювалися з 2021-го, понад 13 тисяч містян не сплачували за послуги своєчасно, а загальна сума заборгованості перевищила 40 мільйонів гривень. Проте цього місяця воду не відключатимуть – це почнуть робити з наступного – спочатку має надійти попередження від підприємства постачальника.

КП “Чернігівводоканал” наразі проводить інформування споживачів відносно наслідків несплати заборгованості послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, шляхом інформування, яке буде роздруковане в квитанціях для кожного споживача. Також інформація, яка буде розміщена на вебсайті    підприємства. У разі, якщо заборгованість не буде погашена, будемо здійснювати вже примусового характеру дії до такого злісного боржника, шляхом примусового характеру до суду будемо подавати, а потім будемо індивідуально вирішувати прийняття рішень до такого боржника щодо припинення централізованого водопостачання та водовідведення, – підкреслив начальник центру обслуговування громадян КП “Чернігівводоканал” Максим Степанов.

Конкретної суми несплати, після якої вимкнуть водопостачання, не передбачено. Проте на підприємстві враховуватимуть строк заборгованості та інші чинники.

Які заходи боржник вчиняв, чи він погасив заборгованість, чи частково погасив, чи, можливо, звернувся до нашого відділу відносно реструктуризації даного боргу “Чернігівводоканал” хоче зауважити для громадян, які фактично не проживають за місцем своєї реєстрації, по якому нараховуються відповідна оплата: за послуги централізованого водопостачання та водовідведення вони можуть звертатися до центру обслуговування громадян  з відповідною заявою, надати відповідні документи, які підтверджують відсутність даного споживача за місцем реєстрації упродовж останніх 6 місяців, і з даної заяви щодо перерахунку відповідної суми, яка була нарахована за цей же період, – пояснив Максим Степанов.

Також “Чернігівводоканал” розглядає питання щодо нарахування пені, яку зараз не застосовують. Якщо у цьому з’явиться нагальна потреба, споживачів проінформують на офіційних сторінках підприємства.