Новини

Ускладнення обстановки на кордоні: на Чернігівщині встановлено надзвичайну ситуацію місцевого рівня

На території Чернігівської області визначено надзвичайну ситуацію місцевого рівня, що сталася з причини ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону. Таке рішення 18 листопада прийняла експертна комісія ДСНС України.

«Ситуацію, що пов’язана з ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону, класифікувати як соціальну надзвичайну ситуацію регіонального рівня», – йдеться в рішенні.

«Значно ускладнилася оперативна обстановка на українсько-білоруській ділянці кордону в межах Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей. За наявною інформацією можливо здійснення протиправних дій громадянами іноземних держав (нелегальними мігрантами), що знаходяться на території Білорусі, під час спроб перетину державного кордону, з реальною загрозою збройних нападів, захоплення та утримання ними установ Державної прикордонної служби та інших правоохоронних органів», – зазначається у стислому описі надзвичайної ситуації.

Визначений код надзвичайної ситуації на Чернігівщині передбачає спробу збройного нападу, захоплення й утримання установ державної прикордонної служби та інших правоохоронних органів або реальну загрозу здійснення такої акції.