НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Благодійний марафон «Читай – допомагай» стартує в Чернігові

Featured Video Play Icon

 13 липня у Чернігові стартує благодійний літературний проєкт “Читай – допомагай”. Мета марафону – збір коштів на придбання обладнання Cytospin-4, а також дорогих медикаментів для гематологічного блоку Чернігівської обласної дитячої лікарні.

Минулого літа Анна Гальперіна з успіхом провела благодійний проєкт і разом з чернігівцями зібрала значні кошти для маленьких пацієнтів обласної дитячої лікарні. Цього року до неї приєдналася підприємниця Наталія Черевко. Спочатку ініціаторки планували запустити освітньо-комерційний проєкт за участі лікаря Єгора Павленка. Але  історія про те, що він зараз (цитуємо)  “майже живе в онкологічному відділенні” надихнула жінок на створення благодійного літературного марафону.

Сutospin-4 допомагає виявити злоякісні клітини у спинномозковій рідині на ранніх стадіях захворювання, діагноз  – гострий лімфобластний лейкоз. Вартість однієї одиниці такого обладнання – 300 тисяч гривень.

Зараз у відділенні знаходиться 24 дитини віком від 1,5 і до 17 років, у яких є онкологічні  проблеми з кров’ю.

Сutospin-4 допомагає виявити злоякісні клітини у спинномозковій рідині на ранніх стадіях захворювання, діагноз  – гострий лімфобластний лейкоз.  Наразі діагностику проводять у Київській лабораторії та на це витрачається чимало часу. Вартість однієї одиниці такого обладнання – 300 тисяч гривень.

До благодійної акції “Читай – допомагай”, яка відбуватиметься за підтримки очільників міста та області , вже долучилися освітяни, літератори, представники бізнесу та просто небайдужі люди.  Будь-хто має можливість допомогти онкохворим дітям.  Для цього потрібно зачитати на відео свій улюблений вірш чи твір та викласти його у соцмережі з  надписом “Беру участь у марафоні та перераховую гроші”, відзначивши 5-ох друзів. По завершенню акції організатори планують провести літературно-благодійні читання. На захід продаватимуть квитки. Зібрані кошти – підуть на благодійну справу.