ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Благодійний Гелловін: як учні чернігівського ліцею №15 підтримують ЗСУ

Featured Video Play Icon

Ми сьогодні продаємо багато продуктів, у нас сьогодні ярмарок, і ми дуже його чекали.

Семикласниці Анна та Уляна не покладаючи рук готувалися до гелловінського ярмарку в рідному 15-му ліцеї. Задля того, щоб зібрати кошти захисникам, подруги віднайшли на сторінках соцмереж тематичні рецепти, гелловінські мотиви втілили на пергаментному папері. Сьогодні дівчата вбралися у святкові костюми, прикрасили робоче місце моторошним декором та принесли готові  смаколики.

– Дуже раді, що цей ярмарок напередодні канікул, ми старалися, готували. Усе домашнє, скажімо так. Приготували яблучний пиріг з корицею і приготували кейк-попси – це такі тістечка з ванільним бісквітом та шоколадним кремом. Покриті трьома видами: помаранчевий шоколад, зелений шоколад і є шоколад з кокосовою стружкою, – розповідають учениці Чернігівського ліцею № 15 Уляна та Анна.

Гелловін найгучніше святкують американці. Проте учні та учениці вирішили його модернізувати по-своєму й додали патріотичних деталей. На перерві між уроками діти співали українські пісні, грали на музичних інструментах та робили світлини біля власноруч створеної фотозони. Як розповіла директорка Чернігівського ліцею № 15 Антоніна Харченко, благодійний захід у стінах навчального закладу вони проводять третій рік поспіль за ініціативи школярів та їхніх батьків.

Такий релакс, щоб діти, вчителі прийшли, із задоволенням закінчили чверть першу і розпочали канікули. Конкретно йде адресна допомога воїнам ЗСУ, і якісь кошти вирішили батьки залишити у фонді навчального закладу. На сьогоднішній день найважливіше допомагати армії, щоби швидше перемогти, щоб ми не бігали в укриття, щоб ми думали, як розмістити дітей в одну зміну, – зазначила директорка Чернігівського ліцею № 15 Антоніна Харченко.

У 15-му ліцеї регулярно фінансово підтримують ЗСУ, зокрема й захисників, які відновлюються після поранень. Ціни на ярмарку були доступні. За булочку з корицею або вафельний торт зі згущеним молоком просили від 10 до 20 гривень. Цього разу ліцеїсти зібрали понад 33 тисячі гривень, основну частину суми – передадуть воїнам, аби ті придбали оснащений автомобіль.