Новини

Ломако планує звернутися до суду через заяви Брижинського про ракетний удар по драмтеатру

Олександр Ломако розглядає питання судового позову з приводу заяв очільника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського щодо ракетного обстрілу  драмтеатру в Чернігові 19 серпня. Про це Олександр Ломако повідомив в телеграм-каналі.

Читайте також: Спалах вірусного гепатиту А у Вінниці: ушпиталили 60 хворих, 14 з них – діти

Після вже понад двох місяців від трагедії в Чернігові (коли 19 серпня російська ракета вдарила по Драмтеатру – вбила 7 людей, ще понад 200 отримали поранення) шокувала новина. Це заява начальника військової адміністрації.

В ній очільник ВА, з властивим цинізмом, каже про те, що ні сном, ні духом не знав про захід (ред. виставку дронів) та не погоджував його. З логіки військового «адміністратора» виходить, що волонтери силою захопили Драмтеатр, а ВА дізналася про це вже після вибуху. Не знаю, хто в ці казки повірить, – зазначив Олександр Ломако.

Він також нагадав, що:

 1. Захід проводився за погодження військової адміністрації. Місто жодного дозволу на це не давало. Про це публічно говорили організатори.

2. Відповідальність за безпеку та контроль за такими заходами лежить саме на військовій адміністрації. Публічно повідомлялося, що саме для цього її створювали.

3. Проведення подібного заходу без відома військової адміністрації просто неможливе.

Трагедія – це результат, в тому числі, халатної бездіяльності міської військової адміністрації, яка безвідповідально поставилася до своїх функцій та питань безпеки чернігівців.

Спроби ж через два місяці уникнути відповідальності, переклавши її на інших; страх подивитись у вічі рідним загиблих та по-людськи вибачитися; спроби «перевести стрілки» лише підтверджують думку: часто за суровим образом ховається звичайний боягуз, – підкреслив Олександр Ломако.

Сьогодні голова міської ВА намагається перекласти відповідальність і на міську раду. Згадав в цьому контексті і моє прізвище. Такі речі залишати не можна. Я розглядаю питання судового позову. Вибачень за наклеп вимагати не буду. Хай вибачається перед чернігівцями. Більш правильно через суд стягнути кошти та направити їх на виплату родинам загиблих та постраждалим, які продовжують лікуватися.

Заодно і побачимо, яким буде судове рішення: по дзвінку, як це часто було раніше, чи, може, за законом. Хоча б раз, – йдеться у повідомленні.