Факт-новини: оперативні сюжети

Бізнес-інкубатор у Чернігові випустив другий набір стартаперів

Featured Video Play Icon

Другий випуск другого набору стартаперів відбувся у Центрі підтримки підприємництва у Чернігові. Шестеро його учасників пройшли до бізнес- інкубатору зі своїми ідеями, а вийшли з готовими , відпрацьованими проєктами.

Засновники театру тіней , Ольга та Леонід , одні з них. На програму прийшли з ідеєю інтерактивної книги. За два місяці вже знають , як запустити реальний виробничий процес. Їх проєкт направлений на розвиток дитячої уяви. Дає можливість дітям та батькам разом прочитати знайому казку при цьому паралельно супроводжувати все це театральним дійством . У кожного учасника проєкту – власна бізнес – ідея.

На випускному вони її презентують та розповідають про те , які будуть наступні кроки для її реалізації. Цей бізнес – хаб відкрився у приміщенні Агенції регіонального розвитку за підтримки багатьох партнерів : обласної ради та адміністрації, Торгово- промислової палати, яка забезпечила менторський компонент та Національного університету ” Чернігівська політехніка”, яка допомогла з навчальними програмами.

Більшість викладачів та менторів працювали на волонтерських засадах. Такі ж центри планують створити у кожній об`єднаній територіальній громаді.

Випускники отримали символічні сувеніри та дипломи, які засвідчили про їх участь у проекті . Історія розвитку чернігівського бізнес- хабу матиме продовження.

Восени набиратимуть нових учасників до інкубаційної програми. А тим, хто вже стартував, запропонують вийти на новий рівень і розширити його можливості.