ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Коли в Чернігові завершать прибирання всіх вулиць і почнуть ремонт доріг?

Featured Video Play Icon

Від центру, магістральних вулиць та зелених зон – до всіх мікрорайонів та околиць. На календарі квітень і у Чернігові в розпалі велике весняне прибирання. Відповідальні комунальні служби працюють згідно з розробленими графіками і, попередньо, якщо погодні умови не внесуть серйозних корективів, планують обійти все місто впродовж місяця. Про це повідомили на загальноміській нараді цього тижня. 

Центральну частину ми прибрали. Вивезли досить значну кількість сміття і пилососи вже пройшли. На сьогодні працюємо, прибираємо район вулиці Рокосовського чи проспект Левка Лук’яненка, та ж Захисників України.  Друга бригада йде в сторону Бойової, в сторону Масанів. Тобто хочу завірити всіх, що якщо нас погода не підведе, не буде там значних дощів, то до першого числа ми приберемо всі вулиці, – повідомив начальник КП “АТП-2528” Руслан Волок.

Працівники і працівниці “Зеленбуду”, які опікуються зеленими зонами, за словами начальника КП Віталія Морського також завершили центр і вже господарюють у Березовому Гаю та на Шерстянці в сквері “Казка”. Вимога ж виконувача обов’язків очільника Чернігова до всіх керівників – щоб увага і якість прибирання були однаково ідеальними в усіх частинах міста, а ввірені їм ділянки були під особистим контролем. 

Паралельно з прибиранням стартувала підготовка доріг до ямкового ремонту, і як тільки-но запустяться асфальтні заводи, “АТП-2528” зможе приступити до роботи, каже Руслан Волок. 

Привокзальна площа і сюди, в сторону центру, повирізали все, що можливо. Маресьєва, Захисників України. Зараз готуємо проспект Миру, Кільцеву. Асфальтні заводи, ми ведем там перемовини, планують почати роботу з 10 квітня. І от вже ми так масштабно 12-14 квітня виходимо повністю в місто, – зазначив Руслан Волок. 

У нас планів багато, ми затвердили список доріг, які цього потребують, і ми маємо і великі відрізки, такі як Мазепи, або Льотна після передачі землі місту, і суттєві перехрестя, і великий об’єм ямкового ремонту. Ми, незважаючи на те, що головний пріоритет – підтримка ЗСУ, – по таких дорогах не може їздити ні швидка, ні громадський транспорт, ні звичайні люди на автомобілях. І, звичайно, це велика проблема, яку оперативно, недорого, без капітальних якихось ремонтів, тому що (хоча б це було правильно, але ми розуміємо що зараз такої можливості немає), ми обов’язково зробимо, – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Загалом, мова про 277 вулиць і провулків, зокрема і приватного сектору, що були визначені фахівцями як ті, що потребують поточного ремонту, і включені до відповідного переліку на 2024-ий. На ці роботи рішенням виконавчого комітету від 1-го квітня вже погоджено фінансування у розмірі 173 млн гривень. Що стосується дороги в районі колишнього Льотного училища – на її ремонт планується додатково виділити 100 млн гривень, якщо вона буде передана громаді Міністерством оборони у найближчі місяці, зазначають у міській раді Чернігова.