НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

“Біжу за Азовсталь”. Чернігів долучився до флешмобу на підтримку захисників Маріуполя

Featured Video Play Icon

Нагадати про Героїв зі Сталі, нескорених і незборимих. У суботу, 23 липня, Чернігів разом з багатьма іншими українськими та європейськими містами вийшов на ранкову пробіжку, аби підтримати захисників “Азовсталі”, які майже три місяці в повному оточенні боронили Маріуполь і право його мешканців жити у вільній, незалежній державі. Брат Катерини один із тих, хто від першого дня повномасштабної війни буквально стояв на смерть за Україну, продовжував битися попри поранення, а від кінця травня як і сотні його побратимів, перебуває у російському полоні.

Цього дня про вірний присязі гарнізон чернігівки та чернігівці, а також іще тисячі українців по всьому світу говорять мовою спорту. Організовують акцію “Біжу за Азовсталь” спільно родини військових та муніципалітети. Дистанція в центральному парку дальністю в півтора кілометра, однак оскільки забіг носить благодійну мету в ньому не було ані переможців, ані переможених. Приєдналися всі ті, кому небайдужа доля захисників “Азовсталі”, військові, а також спортсмени та вихованці і вихованки дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Загалом понад 300 учасників та учасниць марафону.

Щоби про подвиг і майбутнє сталевих бійців не забували якомога більше людей, кожен може виставити фото з пробіжки у соцмережах та розповісти світу про оборону міста-героя та його захисників під хештегом #runforAzovstal.