ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Батько та син підірвалися на вибухівці поблизу Киїнки: подробиці трагедії

Featured Video Play Icon

Хотіли заготовити дрова на зиму і підірвалися. Інцидент стався цими вихідними. Батько з сином вирушили до лісосмуги між Киїнкою та Гончарівським. В місцевості де півтора роки тому велися активні бойові дії натрапили на вибуховий предмет. В результаті – батько загинув на місці, а син з мінновибуховою травмою та множинними осколковими пораненнями опинився на операційному столі Чернігівської міської лікарні № 2. Як повідомив генеральний директор медзакладу Владислав Кухар, на разі пацієнт перебуває у стабільно важкому стані. Обставини події розслідують правоохоронці.

– Вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі за селом Киїнка Чернігівського району на невідомому вибуховому пристрої підірвалися двоє цивільних чоловіків. На місце події негайно прибула група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група Чернігівського районного управління, а також вибухотехніки обласної поліції. За цим фактом поліція відкрила провадження за статтею 438 КкУ – порушення законів та звичаїв війни, – повідомила речниця Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

На місце трагедії прибули і надзвичайники. У Головному управлінні  ДСНС України в Чернігівській області, назвали попередню причину трагедії – вибух гранати.

На даний час невідомо який це був вибухонебезпечний предмет, але схиляються до того, що це була ручна граната, – зазначив помічник начальника ГУ ДСНС України в Чернігівській області з питань зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Олександр Івченко.

Також фахівці піротехнічного підрозділу обстежили усю прилеглу територію, проте інших вибухонебезпечних предметів не виявили.  Рятувальники закликають не нехтувати правилами безпеки, адже,  відступаючи, росіяни залишили по собі чимало вибухових пасток та замінованих ділянок. Передусім потрібно уникати пересувань узбіччями, лісосмугами, незораними полями.

З огляду на це ГУ ДСНС України в Чернігівській області звертається до всіх громадян та нагадує, що на всій території Чернігівської області в’їзд в ліс цивільного транспортного засобу категорично заборонений, це дуже небезпечно, там можуть лежати вибухонебезпечні предмети, як часів минулих воєн, так і сучасні вибухонебезпечні предмети. Бережіть своє життя та дотримуйтеся заходів безпеки, – підкреслив Олександр Івченко.

За даними ДСНС, з початку повномасштабного вторгнення на території Чернігівщини зафіксовано 25 інцидентів,  пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними залишками війни. Якщо ви натрапили на підозрілий предмет, одразу повідомте поліцію або надзвичайників.