Факт-новини: оперативні сюжети

Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для чернігівських школярів

Featured Video Play Icon

“Запобігти. Врятувати. Допомогти”. Спробувати себе у ролі рятувальника – таку можливість надали чернігівським школярам працівники екстрених служб. 7 вересня старшокласники 31 гімназії побували на незвичному уроці.

Одну з чотирьох навчальних локацій для школярів підготували патрульні. Перше випробування – мозковим штурмом та кросвордами. Проявивши ерудицію, учням дозволяли вдягнути спорядження і далі вони мали пробігти міні-квест, так як це роблять справжні поліцейські.

Рятувальники приділили окрему увагу вибухонебезпечним предметам, які діти можуть знайти, наприклад, відпочиваючи на природі.

На скільки важко загасити пожежу, або як правильно надати першу медичну допомогу – ці знання можуть знадобитися в реальному житті, переконані не лише організатори, а й самі учасники акції.

Окрім зустрічей з представниками екстренних служб та інтерактивних заходів, навчальний заклад проводить дні цивільного захисту, а саме масової евакуації учнів. Нові знання та досвід сьогодні отримало близко 250 старшокласників Чернігівського ліцею №31.