Факт-новини: оперативні сюжети

Акція протесту. Що вимагали підприємці під стінами ОДА?

Featured Video Play Icon

7 лютого у Чернігові підприємці – представники малого та середнього бізнесу  – зібралися  під стінами обласної державної адміністрації  на акцію протесту. Мітингарі   вкотре   вимагають зберегти спрощену систему оподаткування та звітності, а також скасувати обов’язкове використання  касових апаратів, які запровадили для ФОПів 2-3 груп з  1 січня цього року.

За словами  пікетувальників, нові фіскальні норми фактично вбивають їх бізнес. Це позначається на цінах для споживачів,  а також є додатковим навантаженням на бізнес. З початку запровадження закону  щодо обов’язкового  використання  РРО велика кількість ФОПів на Чернігівщині зупинила свій бізнес.

Підтримати ФОПів прийшли представники різних політичних сил. Зокрема, і партії УДАР Віталія Кличка. Нагадаємо, 4 лютого в Києві відбувся з’їзд цієї  політсили, де прийняли «Економічний план дій: Захист. Безпека. Розвиток». У ньому, зокрема,  є пункти щодо скасування вимоги обов’язково застосування  касових апаратів  ФОПами та встановлення прозорих податкових правил для всіх зі збереженням спрощеної системи для малого бізнесу.

Чернігівська міська рада зверталася до Президента, Кабміну та парламенту з проханням  відстрочити запровадження РРО, але відповіді  так і не отримала.

Сьогодні мітингарі підготували звернення до Володимира Зеленського з вимогою скасувати  закони про фіскалізацію. З документом ініціативна група зайшла у будівлю ОДА. На зустрічі Вячеслав Чаус пообіцяв передати звернення підприємців.

На завершення пікету  учасники  акції пройшлися центральними вулицями Чернігова. Аналогічні мітинги підприємців відбулися  і в інших містах України.