ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Академія української музики презентувала концерт «Різдво у Чернігові»

Featured Video Play Icon

“Різдво у Чернігові” – концерт від “Академії української музики”, який провели для справжніх поціновувачів національних мелодій. Захід є частиною проєкту, який функціонує  вже другий рік поспіль. Музичну феєрію розпочали врученням “Нагороди за сприяння війську” від Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного головному меценату Антону Артеменко. Він одразу  після деблокади Чернігова вирішив сприяти  культурному розвитку міста, яке фактично закрило собою Київ на початку повномасштабного вторгнення рашистів. 

Перш за все, хочеться подякувати за таку високу оцінку Головнокомандувачем моєї діяльності, ну, і враження прості – треба працювати ще більше, ще краще, щоб швидше ми отримали нашу перемогу всі разом, – зазначив меценат Антон Артеменко.

Збройні Сили співпрацюють і з меценатами також і, щоб якось, скажімо так, відзначити їх, є такі нагороди “Нагорода за сприяння війську”, тому було прийнято рішення, мною було подано кандидатуру пана Антона і Головнокомандувач з радістю підписав це заохочення. І сьогодні Пан Антон отримав, я вважаю, достойну нагороду, – повідомив начальник військово-музичного управління ЗСУ Ігор Кішман.

Проєкт, який заснували восени 2022-го року  націлений на популяризацію національних українських композицій. Аби повністю занурити слухачів у музичну спадщину України,  у межах концерту “Різдво в Чернігові” містяни насолоджувалися звуками бандонеону Ігоря Саєнка та виконанням симфонічного оркестру під керівництвом диригента Олександра Шевчука, пізніше на глядачів чекав виступ ансамблю української музики “Божичі”.

В другому відділенні ансамбль української музики “Божичі”, вони будуть виконувати автентичну музику і достатньо великий відсоток колядок, які ми почуємо, були записані саме виконавцями на Чернігівщині. Організатори даного ансамблю пан Ілля і пані Сусанна, вони їздили Чернігівщиною і записували ті колядки, тому ми почуємо саме те, що притаманно нашому регіоні, – розповіла заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

На вечірі академічної музики передусім донатили на потреби 1-ої окремої танкової бригади. Кожен учасник міг зареєструватися за електронною формою та внести донат, який і був їхнім квитком.

В цьому році “Північна культурна столиця” робить цільові закупи і на відкриті запити саме 1-ої танкової окремої бригади, адже ведуча першого сезону Діна Вонг сьогодні сталева леді. Вхідний квиток – це є донат на концерт академічної музики. Після того ми, знову ж таки, з танковою маємо контакт, вони нам надсилають конкретно запит на ту суму, яку ми маємо, ми закуповуємо обладнання, яке їм потрібне і передаємо, – зазначила Катерина Литвин.

Тим, хто задонатив найбільшу суму – подарунок від організаторів – різдвяні брендовані прикраси на ялинку. Окрім того, “Академія української музики” одержала 2 прапори з підписом Валерія Залужного, один із них залишиться як подяка ГО “Північна культурна столиця” за їхню сумлінну діяльність у розвитку культури в місті Чернігів, а другий розіграють серед користувачів соцмереж.

– А ось це вже ініціатива з прапором це вже пана Антона, але, скажімо так, я її також підтримав і Валерій Федорович з радістю погодився підписати ці 2 прапори. 1 прапор ми залишаємо саме для організаційного комітету, скажімо так, академії української музики і другий прапор, як я вже казав зі сцени, буде розіграний і всі кошти, які будуть зібрані, ось, вони підуть на допомогу нашим Збройним Силам України, – зауважив начальник військово-музичного управління ЗСУ Ігор Кішман.

Додамо, будь-хто може спробувати свою удачу та виграти прапор із підписом Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, задонативши на офіційній сторінці у Facebook ГО “Північна культурна столиця”.