Новини

Нічна атака по Україні: Сили ППО збили 22 із 56 ворожих БпЛА, ще 27-втрачені під дією РЕБ

У ніч на 17 жовтня ворог задав удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курської обл., а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

Як повідомили Повітряні Сили ЗСУ, у результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях.

Читайте також: Дронова атака: плюс 17 збитих ворожих ударних БпЛА, ще 4 локаційно втрачено

Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони.

Зафіксовано 5 влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

За інформацією ОК «Північ», над зоною відповідальності ОТУ “Сіверськ” збито 6 ворожих БпЛА. Із них 2 знищено силами та засобами ОТУ “Сіверськ”, три – силами та засобами повітряного командування, один – спільно. Збивали безпілотники над Сумщиною та Полтавщиною.

Попередньо інформація про пошкодження, руйнування та постраждалих не надходила.

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.