ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відзнаку «Почесний громадянин Чернігова» вручили Дмитру Брижинському

Featured Video Play Icon

Символ вдячності від усіх чернівців за захист Міста-Героя. Полковнику Збройних сил України Дмитру Брижинському, зокрема під командуванням якого наші захисники в лютому-квітні втримали місто і свої позиції на північному рубежі та не пропустили ворога далі, Владислав Атрошенко особисто вручив найвищу відзнаку громади – Почесного громадянина Чернігова.

Нагорода знаходить героя. Місто Чернігів вам вдячне за те, що ви очолювали оборону в найтяжчий період міста. Збройні сили можуть завжди розраховувати і на керівництво міста, і містян всіх. Ми будемо завжди підтримувати Збройні сили, вам величезна подяка від всіх містян, – підкреслив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Дмитро Брижинський один із чотирьох військових, яким рішенням вересневої сесії присвоїли відповідну нагороду за неоціненний внесок для міста в російсько-українській війні. В перші дні повномасштабного вторгнення рф полковник Брижинський підпорядкував собі підрозділи Нацгвардії, прикордонної служби та СБУ, та наявними силами тримав оборону і зміг завдати противнику значних втрат у техніці та особовому складі.

Для мене особисто це найцінніша нагорода після відзнаки орден “За мужність”. Просто інколи цікавлюсь історією і Чернігів це таке потужне місто, яке в свій час на рівні з Києвом відігравало роль в нашій історії, тому не дуже багато має цю нагороду, там дуже серйозні постаті, і мені дуже приємно, що моє прізвище, прізвище моїх нащадків також буде в історії міста, – зазначив  полковник ЗСУ, почесний громадянин Чернігова Дмитро Брижинський.

Додамо, що звання Почесного громадянина Чернігова також удостоїли генерал-майора, командувача військ ОК “Північ” і Героя України Віктора Ніколюка, полковника ЗСУ, командира 1-ої окремої Сіверської танкової бригади і Героя України Леоніда Ходу, а також полковника ЗСУ і командира 119-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління Сил ТРО «Північ» Олексія Висоцького.