Факт-новини: оперативні сюжети

Мобільні бригади лікарів надають безкоштовну медичну допомогу жителям Чернігівського району

Featured Video Play Icon

  Безкоштовну медичну допомогу надають жителям Чернігівського району мобільні бригади, утворені “Академією сімейної медицини України” за сприяння бюро ВООЗ в Україні. 8 листопада вони завітали до зруйнованої Новоселівки. Тут їх вже чекали місцеві жителі. Лікарі оглянули усіх бажаючих, а також роздали медикаменти.

Мобільні бригади діють у всіх громадах Чернігівського району. За один виїзд лікарі надають допомогу від 30 до більш ніж 60 людям, більшість із них – похилого віку. Найчастіше медикам доводиться мати справу із серцево-судинними захворюваннями та ГРВІ.

Проєкт мобільних бригад розпочався у вересні і діятиме до кінця листопада, потім, за словами організаторів, після невеликої перерви його відновлять. В бригадах задіяні 20 сімейних лікарів, зібраних з усіх 14 амбулаторій, які працюють у Чернігівському районі. Щомісяця вони роблять 20-25 виїздів, відвідуючи населені пункти, які найбільше постраждали від російської агресії. Уваги медиків та медикаментів вистачає на всіх.

Разом з тим у Новоселівці відбудовують фельдшерсько-акушерський пункт. Займаються цим волонтери з громадської організації “БУР” (“Будуємо Україну разом”). Внаслідок російських обстрілів від будівлі ФАПу залишилися фактично голі стіни, та й ті з дірками.

Загалом над відновленням ФАПу трудяться 16 волонтерів, які з’їхалися до Новоселівки з усієї України. Вони впевнені, що за місяць будівля фельдшерсько-акушерського пункту буде повністю придатною до використання.