Новини

Як обрати металевий сайдинг: на що звернути увагу

Металевий сайдинг для облицювання фасадів використовується значно частіше за інші матеріали, адже він зручний у використанні і недорогий. Окрім цього металосайдинг допомагає оновити вигляд старої будівлі без масштабного будівництва, де потрібно замінювати стіни. Тобто він дає змогу бюджетно оновити будь-яку будівлю до непізнаваності. Якщо окреслити переваги, які мать панелі, то це перш за все:

  • Міцність та стійкість до пошкоджень.
  • Тривале збереження форми, кольору та цілісності.
  • Захист від опадів та зовнішніх факторів внутрішніх матеріалів.
  • Гарний вигляд будівлі.
  • Простий формат монтажу.
  • Невисока вартість.

Для будь-якого об’єкту фасад є «обличчям», тому хочеться не тільки надати йому гарного вигляду, але й захистити від втрати декоративних та технічних даних з роками служби. Використання сайдингу дає можливість:

  1. Приховати будівельні дефекти або старі фасади.
  2. Створити новий фасад швидко та бюджетно.
  3. Додатково утеплити стіни ззовні, не витрачаючи житлову площу будинку.

Взагалі цей матеріал є доволі витривалим по відношенню до багаточисленних зовнішніх впливів, тому його часто використовують у приватному будівництві.

Поради по вибору панелей для обшивки

С-Кровля радить дізнатися більше про технічні особливості сайдингу та його термін служби, про це багато написано тут: https://skrovlya.kiev.ua/sajding-metalevij-blok-haus/. Також ви дізнаєтесь, що при виборі матеріалу слід звернути увагу на:

  • Товщину панелей. Це один із технічних параметрів, обов’язкових до перевірки покупцем, бо він вказує на показники міцності виробу.
  • Наявність спеціальних замків. Вони захищають від сильних поривів вітру та дощу, тому сайдинг лишається надійно зафіксованим незважаючи на подібні впливи.
  • Гарантії та документацію. Це має бути сертифікат якості та екологічності, також непогано, щоб продукція супроводжувалась гарантійними документами.
  • Колір. Обирайте кольорове рішення згідно умов використання та врахуйте можливі зміни в майбутньому тих обставин, в яких буде недоречним обраний колір. Краще віддавати перевагу універсальним кольорам чи текстурам, щоб сайдинг з роками не втрачав актуальність.

Сайдингові панелі мають невелику вагу та розмір можна підібрати індивідуально, тобто є всі умови для того, аби їх монтаж виконувався легко, швидко та з чудовим результатом.

Чому сайдинг є одним із кращих облицювальних матеріалів

  1. По-перше, через невисоку ціну. При помірних втратах є змога суттєво оновити зовнішній вигляд існуючої будівлі, до того ж її можна ще й утеплити і виконати ці роботи вдається в короткі терміни.
  2. По-друге, технологія монтажу панелей передбачає настільки надійну їх фіксацію, що їх не зможе зрушити ані механічний вплив, ані вплив вітру чи опадів. Вони тривалий термін зберігатимуть свою форму та гарний вигляд.
  3. По-третє, декоративні характеристики, які може мати металевий сайдинг, теж вражають – якщо це однотон, то відтінок зберігається довго, не вигорає на сонці та не лущиться. Якщо це імітація деревини, то вона дуже реалістична і також довго зберігає свій початковий вигляд.