Новини

Цемент: види та характеристики будівельного матеріалу

Жодне будівництво чи ремонт не обходиться без використання цементу. Це основний компонент проведення будівельних робіт, сполучний компонент між елементами споруд, гарантуючи високу стійкість, міцність і надійність загальної конструкції. Цемент використовується сполучним елементом для створення ізоляції, підготовки стяжок для підлоги, установки бордюрів, кладки цегли і т.д.

Матеріал повинен бути морозостійким, стійким до горіння, міцним, стійким до процесів ерозії та стійким до опадів. База будівельних матеріалів «Куб» пропонує тут https://kiev.kub.in.ua/stroitelnye-smesi/cement-i-cps/ ознайомитись з великим асортиментом цементу. Продукція представлена ​​в різних категоріях та від різних виробників, підходячи під численні завдання будівництва та ремонту.

Різновиди цементу

Параметри та характеристики визначають функціонал цементу, тому його поділяють на кілька категорій для зручності вибору:

  • портландцемент;
  • водонепроникний;
  • білий;
  • нормований;
  • інші різновиди.

Найбільшу популярність користується портландцемент, адже склад розбавляється силікатом кальцію, сульфатом кальцію, тобто гіпсом, а також добавками для покращення характеристик.

Білий цемент відрізняється популярністю завдяки естетичним властивостям. Після кладки та висихання створюється ідеально рівне біле покриття. Особливих відмінностей між ним та класичним цементом немає, хіба що біла суміш має більший параметр помелу.

Ступінь міцності

Ключовий параметр, що визначає те, де і за яких обставин використовуватиметься готовий розчин. Параметр визначає те, яку міцність цемент набуде після повного висихання. Приклад маркування: М150 М300 М500 і т.д. Наприклад, показник М300 означає, що на кубічний сантиметр затверділої суміші граничне навантаження 300 кг.

Найчастіше цементи М100-М300 застосовують лише як підготовка для майбутнього шару. Іноді застосовуються для підготовки фундаментної основи, але за умови, якщо використовуватимуться додаткові суміші або добавки для підвищення міцності.

Де придбати цемент?

На базі будівельних матеріалів «Куб» представлено чимало виробників цементу для вибору та покупки. Система фільтрів дозволить вибрати колір, марку міцності, тип готовності, склад суміші та виробника. Продукція доставляється до регіонів або може бути замовлено самовивіз у необхідному обсязі. Додаткову інформацію щодо цементу готові запропонувати співробітники компанії, уточнюючи запити клієнта та призначення будівельної суміші, що купується.