Факт-новини: оперативні сюжети

Гроші у трубу. Скільки коштів втратив бюджет Чернігова?

Featured Video Play Icon

Могли зробити більше, але не вийде. Бюджетний 2022 рік для Чернігова буде дуже напруженим. Грошей на реалізацію усіх запланованих проєктів не вистачить, – акцентував Чернігівський міський голова.

 Цьогоріч держава переклала компенсацію різницю вартості блакитного палива для населення на плечі місцевих бюджетів. Що буде наступного опалювального сезону ніхто наразі сказати не може. Але вже зараз, Чернігів стає перед вибором.

Поки що у Чернігові вирішили продовжувати розпочаті проєкти. Але, якщо тенденція до згортання бюджетної децентралізації продовжиться, місто не зможе реалізувати свої плани.

11 січня виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив заходи та об`єкти, які реалізуватимуть за кошти бюджету громади у 2022 році. Планується надати послуги з утримання комунальних об’єктів, виконати роботи по поточному, капітальному ремонту, реконструкції, будівництву об’єктів ЖКГ та інших об’єктів інфраструктури, а також здійснити природоохоронні заходи на загальну суму майже 738, 5 млн. грн.