ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівським діткам подарували справжню різдвяну казку

Featured Video Play Icon

У фоє чернігівського міського палацу культури лунає різдвяна музика та збираються дітлахи. За лічені хвилини вони разом із батьками поринуть у новорічну казку. На традиційне свято ялинки міського голови, як і зазвичай, запросили дітей соціально незахищених категорій населення — малозабезпечених, з інвалідністю, ВПО та тих, хто опинився в складних життєвих ситуаціях. Перед початком дійства вони могли взяти участь у майстер-класі зі створення поробок, сфотографуватися з героями мультфільмів, а також доєднатися до руханки.

Дитинство в дітей повинно бути, навіть під час обстрілів, навіть під час тривог дитина повинна мати якусь хвилинку відпочинку, хвилинку відволікання від того стану, який у нас у державі, від війни. І саме тому ми зробили до початку з нашими колегами, з наших клубів за місцем проживання ми провели невеличкі активності. Дуже багато вкрали в дітей і карантин, і війна, і тому одна хвилинка посмішок, я думаю, дуже-дуже багато варта зараз, – зазначив заступник начальника управління в справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

Куліси відкриваються — й актори запрошують глядачів розгадати таємниці книги святого Миколая. Окрім сюжетної лінії казки, на юних чернігівців чекали танцювальні, вокальні та циркові номери, які для них підготували колективи палацу культури. Загалом, ялинка міського голови 2023 зібрала разом понад 500 дітей.

Гарні традиції — це ж завжди чудово. Це викликає посмішку, це викликає якесь очікування. Такі концерти — уже відчуття хоч якогось свята для дітей, а наші дітки, давайте по-чесному, у них дитинство проходить дуже складно. І зробити для них якусь краплинку щастя, радості, викликати посмішку, забути про те, що відбувається, що творять із цим світом дорослі — це вже наше покликання, – зауважила заступниця директора Міського палацу культури ім. В. Радченка Олена Іваненко.

Позбавляти малечу радості та віри в новорічне диво не можна навіть у найскладніші часи — переконані як організатори заходу, так і батьки, які впродовж вистави бачили захоплені очі своїх дітлахів.

– У мене шок, як люди добре можуть виступати. Тут були гімнасти, і тут ще була казка. І це одночасно все було, – каже Кирило.

Мені сподобалася вистава, там були люди такі, які вміють… Ну, вони гімнасти були, – ділиться враженнями Тарас.

– Хочеться, щоб дітки все ж таки відчували, що є свято, є чудеса на цьому світі, – зазначає мама Олена.

Зимові свята — час дарувати подарунки. Тому після розважальної програми діти одержали солодкі набори від виконувача обовʼязків міського голови Олександра Ломко та управління в справах сім’ї, молоді та спорту, які стали для них додатковою хвилею позитиву та усмішок.