Факт-новини: оперативні сюжети

Запаси зменшуються. На чернігівський ТЕЦ залишилася тисяча тонн вугілля

Featured Video Play Icon

Менше тисячі тонн вугілля залишається на складі Чернігівської ТЕЦ. Перспектив для його поповнення найближчим часом на підприємстві не бачать, – повідомив на оперативній нараді у муніципалітеті очільник компанії.

Якщо з НАК Нафтогазом щодо додаткових обсягів блакитного палива за фіксованою ціною Технова не домовиться, підприємство понесе серйозні збитки. Їх міська рада компенсувати компанії не зможе, – акцентував Владислав Атрошенко. Якщо так піде і далі, влітку чернігівці будуть без гарячої води.

В компанії ” Облтеплокомуненерго” ситуація більш прогнозована, – ніж на ТЕЦ. Усі котельні працюють у відповідності до температурного режиму. Вдалося вкластися у виділені лімміти і при цьому навіть зекономити блакитне паливо для інших не бюджетних споживачів.

Завдяки задіяній програмі економії та своєчасній сплаті населення за послуги , теплогенеруючим підприємствам вдається утримувати ситуацію, забезпечувати теплом та гарячою водою Чернігів і вчасно розраховуватися за газ з Нак Нафтогазом. Якщо компанії затримають платежі , їх позбавлять лімітованих обсягів бюджетного газу і вони змушені будуть купувати його за ринковою ціною.

За жовтень і листопад тільки Облтеплокомуненерго місто має перерахувати 35 мільйонів гривень компенсації в тарифах для населення, – акцентували під час наради.