НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Як виглядатиме Вал у Чернігові після ремонту

Featured Video Play Icon

Ремонт Гарматної Алеї на верхньому Валу мають завершити до Дня Незалежності. Таке завдання поставив міський голова на ранковій нараді під час обговорення підготовки до свята. Начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц повідомив, що 80 відсотків робіт вже виконано. До 24 серпня залишилося закінчити укладання клінкерної плитки, встановити лави, світильники, облаштувати підпірні стіни, зробити нові бійниці під гармати.

На алеї з’явиться Катерининський бастіон, з якого відкриється вид на Катерининську церкву. Ярослав Куц переконаний, це місце на Валу стане окрасою і додатковою фотозоною для туристів.

Рулонний газон буде укладено і вздовж Гарматної алеї. Дерева, які стоять не в траві, а на тротуарі, задекорують чавунними решітками в стилі дерев’яного різьблення, традиційного для Чернігова. Ліхтарі будуть такими самими, як у нижній частині Валу. Крім освітлення вздовж алеї, підсвітять гармати, пам’ятник Шевченку. Лави будуть одно- і двосторонні, аби зручно оглядати і храми на Валу, і Катерининський собор.

Гарматна Алея колись виконувала функцію захисної споруди, каже Ярослав Куц. Сьогодні це найулюбленіше місце для містян і гостей Чернігова. Офіційне відкриття оновленого Валу очікується 24 серпня.