Новини

COVID-19 не зник: за тиждень хворобу виявили у 597 мешканців Чернігівщини

COVID-19 зник із новинних заголовків, але не з нашого життя. За останній тиждень по Чернігівській області зареєстровано  597 випадків коронавірусної хвороби.

Про це повідомляють у Чернігівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: Близько 20 вибухів: окупанти накрили артилерійським вогнем Новгород-Сіверську громаду

В установі зазначають, вчасне тестування та вакцинація – ефективні інструменти боротьби з хворобою.

Нагадуємо, що COVID-19 – гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Основною групою ризику тяжкого перебігу хвороби чи смерті є літні люди та люди з хронічними захворюваннями. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію понад 1,5 м.

Найбільш ефективним методом профілактики інфекцій крапельної групи, а коронавірусна хвороба (COVID-19) відноситься до цієї групи інфекцій, є вакцинація.

Безпечність вакцинації доведена вже давно, і нині це єдиний шанс захиститися від важкого перебігу коронавірусної хвороби. Отримати своє щеплення від COVID-19 можна в будь-якому закладі первинної медичної допомоги, незалежно від наявності декларації з лікарем і типу дози (першої, другої бустерної чи додаткової). Для цього потрібно взяти паспорт, звернутися до найближчого медичного закладу та отримати щеплення.

Варто пам’ятати, що вакцина може захистити від інфікування або суттєво полегшити перебіг коронавірусної хвороби. Перед вакцинацією варто проконсультуватися з вашим лікарем, а перед самим щепленням – повідомити медичного працівника, який робить ін’єкцію, про наявні хронічні захворювання.